DEVENTER, 14 september 2017 – Agilos Risk Services heeft aan haar portfolio voor het leveren van diensten en software, gericht op het beheersen van de risico’s rondom AVG/GDPR en Information Security Management, het softwarepakket GRCcontrol van CompLions-GRC uit Deventer toegevoegd. Hiervoor hebben beide ondernemingen vandaag een partnerovereenkomst getekend. 

Organisaties die gebruik maken van GRCcontrol en de privacy module verkrijgen daarmee zekerheid dat men voldoet aan o.m. de AVG/GDPR-wetgeving. Het digitale dossier van GRCcontrol maakt aantoonbaar aan management, stakeholders, auditors en toezichthouders, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens, dat de organisatie compliant is. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle ondernemingen voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving: Algemene Verordening Gegevensbescherming. De consument krijgt daarmee de controle over het gebruik en de toepassingen van zijn persoonsgegevens.
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangekondigd vanaf mei 2018 te gaan handhaven, met torenhoge boetes als dwangmiddel.

Voor bedrijven en overheid is het belangrijk hun zaken op tijd op orde te hebben. Dit vereist behoorlijke inspanning, omdat informatiebeleid en informatiemanagement aangepast zullen moeten worden om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Organisaties kunnen, met behulp van een assessment en het inrichten van een gedegen privacy managementsysteem, daarbij ondersteund door GRCcontrol, ervoor zorgen dat ze voldoen aan de eisen van de nieuwe wet.

Ron Boscu, Commercieel Directeur van CompLions-GRC:

We zijn ambitieus en leggen de lat hoog: we gaan alleen voor kwalitatief hoogwaardige en duurzame oplossingen waarbij onze partner(s) een cruciale rol spelen deze doelstelling te verwezenlijken.

Gert Jan Swart, partner van Agilos Risk Services:

Vanuit Agilos Risk Services hebben we al veel klanten geholpen bij vraagstukken en oplossingen voor GRC-management, risk-, incident- en audit-management. Voor specifieke klantvragen rond privacy en informatiebeveiliging (ISMS) is GRCcontrol een applicatie die onze klanten in staat stelt op een gebruiksvriendelijke, gestructureerde manier de stappen te zetten om te voldoen aan wet- en regelgeving. De beschikbare content biedt hierbij de mogelijkheid om de effectiviteit en efficiency van de implementatie te vergroten. We zien de samenwerking met CompLions-GRC met veel vertrouwen tegemoet.

 

Over Agilos Risk Services

Agilos Risk Services biedt expertise en oplossingen aan op het gebied van Business & IT Alignement, (Continue) verbetering van bedrijfsprocessen en Governance, Risk en Compliance (GRC).  Als sparringpartner van het management richt Agilos zich op het borgen van pragmatische en functionele oplossingen om de performance van de bedrijfsprocessen van een organisatie duurzaam te verbeteren en risico’s te beheersen.  Voor meer informatie: www.agilos.nl
Agilos Risk Services is gevestigd te Hoofddorp aan de Planetenweg 5.

Over CompLions-GRC

CompLions-GRC is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor het beheersen van managementsystemen (GRCcontrol) voor Governance, Risk- en Compliance-management. Ons specialisme is Privacy- en informatiebeveiliging, IT-risicomanagement, interne beheersing en het aantonen hiervan over een veelvoud van normen en wet- en regelgeving.
Ook vindt u informatie op: www.complions-grc.nl  
CompLions-GRC is gevestigd te Deventer aan de Keulenstraat 8A.